Telefoni feavea'i
+8618948254481
Valaau i matou
+86 0752 2621068/+86 0752 2621123/+86 0752 3539308
I-meli
gcs@gcsconveyor.com

Fa'amatalaga fa'amomoli fusipa'u-fa'atau

Belt Conveyors

Folasaga

O lenei tusiga o le a suʻesuʻeina lolotofusipa'u conveyors.

O le tusiga o le a aumaia le malamalama atili i autu e pei o:

  • Belt Conveyors ma latou Vaega
  • Ituaiga o Belt Conveyors
  • Fuafuaga ma Filifiliga o Fusi Fa'atau
  • Talosaga ma Faamanuiaga o Belt Conveyors
  • Ma sili atu…

 


Mataupu 1: Belt Conveyors ma latou Vaega

O lenei mataupu o le a talanoaina ai le mea e taʻu o le fusipaʻu ma ona vaega.

 

O le a le Belt Conveyor?

O le fusipa'u fe'avea'i o se faiga ua fuafuaina e felauaiga pe fe'avea'i mea fa'aletino e pei o meafaitino, oloa, ma e o'o lava i tagata mai le tasi itu i le isi.E le pei o isi felauaiga o lona uiga o loʻo faʻaaogaina filifili, spirals, hydraulics, ma isi mea, o le a faʻaaogaina e le fusipaʻu mea e faʻaaoga ai se fusi.E aofia ai se matasele o se mea fetuutuunai e fa'aloloa i le va o ta'avale e fa'agaoioia e se afi eletise.

Belt Conveyors

Talu ai o mea o lo'o feavea'i e eseese i le natura, o le fusipa'u mea e eseese fo'i i le faiga o lo'o fa'aogaina ai.

Vaega o le Belt Conveyor

Vaega Fa'asalalau Faigofie

O se faiga e ave ai fusipa'u masani ei ai le ulu ulu, si'usi'u pulley, idler rollers, fusipa'u, ma le faavaa.

 

Pulley Ulu

O le ulu ulu o le mea lea e faʻapipiʻiina ma le gaioiga ma le afi eletise.O le ulu ulu e ave ai le conveyor, e masani ona galue e pei o le tosoina o le malosi nai lo le tuleia.E tele lava ina tu'u i le tulaga lea e ave'esea ai e le conveyor lana uta, ua ta'ua o le fa'aumaina o le pito o le fusi fa'amau.Talu ai ona o le ulu ulu e faʻauluina le faiga atoa, e masani ona manaʻomia le faʻateleina o lona toso i le fusi, o lea o le ai ai se peleue talatala e ufiufi ai lona pito i fafo.O lenei peleue e taʻua o legging.O loʻo i lalo le foliga o soʻo se pulley ma se peleue.

Pulley ma Lagging

O le ulu ulu e masani lava ona sili ona telē le lautele o pulleys uma.O nisi taimi o se faiga e mafai ona tele pulleys e galue e pei o pulleys ave taavale.O le pulley i le fa'ai'uga lafoa'i o se ta'avalefe'avea'i paiee masani lava ona sili ona lapoa ma o le a iloa o le ulu ulu.

 

Toe fo'i po'o le Tail Pulley

O lo'o tu i le pito uta o le fa'amomoli fusi.O nisi taimi e sau ma se foliga apa'au e fa'amama ai le fusipa'u e ala i le tu'u atu o mea e pa'u'ese i tagata lagolago.

I se fa'asologa faigofie o le fusipa'u, o le a fa'apipi'i le pulley si'usi'u i luga o ta'iala e masani ona fa'aogaina e fa'ataga ai le vevesi o le fusi.I isi faiga e felauai ai fusipa'u e pei ona o le a tatou va'ai i ai, o le fa'ateteina o le fusi e tu'u atu i le isi ili e ta'ua o le ta'avale ave-up.

 

Idler Roller

O uila ia e fa'aogaina i le umi o le fusi e lagolago ai le fusipa'u ma uta, puipuia le pa'u, fa'aoga le fusipa'u, ma fa'amama le mea e ave i tua (mea tu'u e pipii i le fusi).Idler rollers e mafai ona faia mea uma o loʻo i luga poʻo soʻo se tasi o ia mea, ae i soʻo se avanoa, latou te avea pea ma lagolago mo le fusipaʻu.

Idler Roller

E tele 'oloa fa'avalevalea eseese mo galuega eseese, e pei ona lisiina i lalo:

 

Trouging Idlers

O le a fa'atūina ni ta'avale paie se tolu i se fa'atulagaga e fai ai se “fa'apa” o le fusi.O loʻo i luga o le itu o loʻo amoina le uta i luga o le fusi o le fusi.O le paie i le ogatotonu o loʻo faʻamau, ma lua i pito e mafai ona fetuutuunai.O le mea lea e mafai ai ona fesuisuiai le maualuga ma le loloto o le ala.

Ta'avale Ta'avale

O nei tagata paie, pe a fa'afaigaluegaina, o le a fa'aitiitia le masaa ma fa'atumauina pea se vaega fa'asaga i le umi o le fusipa'u.O le fa'atumauina o se vaega fa'alava fa'asolosolo e taua tele mo le mautu.

 

 

Pa'u Tiki Idler
Pa'u Tiki Idler Roller

O le paie lea o lo'o iai ni tisiketi pa'u e tu'u i le mamao fa'ata'atia i le itu o le ta'avale.I pito pito sili ona vavalalata, e sili atu le vavalalata o taʻavale ina ia mafai ai ona latou lagolagoina le pito o le fusi, lea e faigofie ona masae.O tisiki va'ava'a o le a motusia so'o se mea e fa'apipi'i i tua/toega mea ma fa'aitiitia ai mea fau i luga ole pito i lalo ole fusi.Ole mafua'aga masani lea mo le fa'aseseina (pe a sui le fusi i le tasi itu o le faiga ma mafua ai le le fetaui).

O nisi taimi o tisiketi e pei o se fa'avili ma o le tagata paie e ta'ua o le pa'u fa'avili fa'amaena.O le a tumau pea le galuega.O lo'o fa'aalia i lalo se fa'ata'ita'iga o se fa'avili fa'agae'evale.

Fa'amea fa'avalevalea

E mafai fo'i ona fai le fa'amea fa'ama'i i le pa'u helix.O le fa'aoga o le siuila e sili ona taatele i mea e le mafai ai ona fa'aaogaina se mea e to'esea ai i tua, ae maise i luga o fe'avea'i fusipa'u fe'avea'i.

 

Faiaoga Fa'ata'ita'i
Faiaoga Fa'ata'ita'i

O tagata paie fa'aa'oa'o e fa'aauau pea le fusipa'u e sa'o.E aoga e tetee atu i le fa'aseseina.E maua lenei mea e ala i se pivot tutotonu e sōsō ai le ta'avale i tua i le ogatotonu pe a fa'afefe le fusi i le tasi itu.E aofia ai fo'i ta'iala ta'iala e lua e fai ma ta'iala mo le fusipa'u.

 

 

Fusi Fa'asalalau

Vaega Koluse Faamau

I le faʻatulagaina o se fusi o le fusi, o le fusi atonu e sili ona lavelave.O le vevesi ma le malosi e taua talu ai o le fusi e manaʻomia le tele o faʻasalaga pe a faʻapipiʻi ma feliuaʻi mea.

O le faʻatupulaia o le manaʻoga mo le umi o le feʻaveaʻi umi ua faʻamalosia ai le suʻesuʻega i mea fou, e ui lava e sau i taimi uma i se tau.O fusi malolosi e pipii mau i tulafono fa'alesiosiomaga e masani ona o'o mai ma le maualuga o tau fa'atulagaina, o nisi taimi e le mafai ona fa'amaonia tau.I le isi itu, afai e faia se faiga tau tamaoaiga, e masani lava ona le manuia le fusi, e mafua ai le maualuga o tau o galuega.O tau mo le fusi e masani lava ona i lalo ole 50% o le aofaʻi o tau mo le fusipaʻu.

O se fusi e faia i vaega e pei o:

 

Aveta'avale tino oti

Talu ai o le auivi lea o le fusipaʻu, e tatau ona tuʻuina atu le malosi faʻamalosi e manaʻomia e faʻanofo ai le fusipaʻu ma le faʻamalosi pito mo le lagolagoina o le uta.E tatau foi ona mafai ona mitiia aafiaga o uta.O le fusipaʻu o se matasele e tatau ona faʻapipiʻi;ua ta'ua o le splicing.Talu ai ona o nisi o auala faʻapipiʻi e manaʻomia ai le faʻaogaina o faʻamau ma faʻamau, e tatau i le tino oti ona mafai ona tuʻuina atu se faʻavae talafeagai ma mausali mo nei faʻamau.

Uamea uamea fusi

 

O le tino oti e masani ona faia i le uamea poʻo le ie.E fai ie lalaga mai alava e pei o le aramid, polyamide, ma le polyester.Afai e na'o le tasi le ply e fa'aaogaina, e masani fo'i le tino oti e ufiufi ai le PVC.O tino oti e mafai ona o'o i le ono fa'aputu fa'aputu i luga o le isi.O le tino oti e mafai foi ona aofia ai le puipuiga pito lea e matua manaʻomia i fusi conveyor tele.

fusipa'u tino oti

 

Ufiufi Ufiufi (Luga ma Lalo & Itu)

O se mea fetu'una'i lea e faia i le pa'u po'o le PVC.E fa'aalia sa'o lava ie i le tau elemene ma le siosiomaga faigaluega.E tatau ona faia le iloiloga ma le toto'a o ie ufiufi e fa'atatau i le fa'aogaina.O mea o lo'o mulimuli mai e masani ona mana'omia le gauai, tete'e o le afi, tete'e maualalo-vevela, tete'e o le ga'o ma le suau'u, fa'ato'a-static, ma le togi o mea'ai.

Fa'amau (Chevron) fusipa'u

O le itu o le ave o le conveyor e faʻatatau i le uta, o le maualuga o le faʻaogaina o le conveyor, ma le faʻaogaina lautele o le fusi e iai uma mea faʻapitoa.E mafai ona fa'a'olo, lamolemole, pe kilia.

Fu'u Fa'a'olo

O isi fa'aoga e pei o mea fa'ameamea i masini CNC o le a fa'aaogaina se fa'ameamea fusipa'u u'amea talu ai o le a le ofuina e pei o isi mea masani e fai.

Uamea fusi

I fale gaosi meaʻai, PVC, PU, ​​ma PE fusipaʻu e faʻaaogaina foi mo le faʻasaoina o meaʻai ma faʻaitiitia ai le faʻaleagaina.

fusipa'u feso'ota'i palasitika

O fusi palasitika e fou lava, e ui lava ona o le tele o latou tulaga lelei, o loʻo faasolosolo malie ona maua le malosi.E faigofie ona fa'amama, e iai le lautele o le vevela, ma e lelei mea fa'aanti-viscosity.E tete'e fo'i i vaila'au, fa'asalaina i mea alkaline, ma vai masima.

 

Fa'avaa Fa'asalalau

Fa'alava Fa'afuapa'u Fa'amau ma le Fa'avaa

O le faʻavaa, e faʻatatau i le utaina, maualuga o le faʻaogaina, ma le mamao e ufiufi ai o le a eseese.E mafai ona latou o mai i se seti faigofie e mafai ona faʻatusalia e se cantilever.E mafai fo'i ona avea ma fa'amea pe a fai o uta tetele.Extrusions o Aluminum e faʻaaogaina foi mo galuega faigofie ma mama.

O le mamanu fa'ava'a o se itu taua tele o le fa'asologa o le conveyor.O se fa'avaa e le lelei ona fa'atulagaina e mafai ona mafua ai:

  • Ua leai se fusi o le ala
  • O le faaletonu o le fausaga e mafua ai:
  • O taimi fa'aumiumi fa'aletonu e fa'aliliuina i le tuai i le gaosiga
  • Manu'a ma manu'a
  • Totogi Tauga
  • Metotia fau ma fa'apipi'i taugata.
Fa'avaa Fa'aa'au Fa'alava Fa'amau

I luga o le faʻavaa, e mafai foi ona faʻapipiʻi isi mea e pei o ala savali ma moli e pei ona faʻaalia i luga.O tulaga fa'amalama o le a mana'omia ai fale ma puipui e puipui ai mea.

E mafai foʻi ona faʻapipiʻi faʻamau faʻapipiʻi ma faʻasalalau.O le malamalama i nei mea fa'aopoopo uma e mafai ona taua e aloese ai mai le tele o uta e le'i fuafuaina.

 

 

Mataupu 2: Ituaiga oBelt Conveyors

O lenei mataupu o le a talanoaina ai ituaiga o fusi o fusi.E aofia ai:

 

 

Ta'avale Fa'amau Fa'aoloa

O le pito i lalo tonu o le fusi i luga o lenei faʻasologa o se fusi faʻasalalau e faia i se faasologa o taʻavale.O lo'o fa'apipi'i fa'aputu ina ia tau leai se pa'u o le fusipa'u.

Fa'avaa Fa'a'ave'au Fa'a'au'au Fa'a'au'au

E fetaui lelei mo felauaiga umi ma le mamao.I nisi tulaga, e mafai ona pupuu e na'o le lua ta'avale e fa'aaogaina mo le faiga atoa.

Roller Belt Conveyor

Pe a faʻaaogaina le kalave e uta, o le uila fusipaʻu o se tasi lea o filifiliga sili e piki.Afai e fa'aaoga e se tasi le utaina o le tusi lesona, o le te'i o le a faigofie ona fa'aleagaina ai ta'avale talu ai e masani lava ona i ai i totonu.O nei pa'u fa'atasi ai ma le lamolemole lamolemole o lo'o fa'aitiitia ai fete'ena'iga e fa'afaigofie ai le felauaiga.

O lo'o fa'aaogaina fusipa'u ta'avale ta'avale e masani ona fa'aaogaina i mea o lo'o i ai le fa'avasegaina o lima, fa'apotopotoina, felauaiga, ma asiasiga.O fa'ata'ita'iga e aofia ai:

  • Taulimaina o atopa'u malae vaalele
  • Fa'asologa o mea a le avefe'au e aofia ai ma falemeli

 

Fusi Fa'afolafola Mafolafola

O le conveyor fusipa'u mafolafola o se tasi o ituaiga conveyor sili ona taatele.E masani ona fa'aaogaina e la'u ai mea i totonu o se fale.O fe'avea'iga i totonu e mana'omia ai se fa'asologa o ta'avale / pulleys malosi e toso ai le fusi.

Fusi Fa'afolafola Mafolafola

O fusi e fa'aaogaina mo le fusipa'u mafolafola e eseese mai ie, ma polymers i pa'u masani.Ona o lenei mea, e avea ma fegasoloaʻi i tulaga o mea e feaveaʻi.E faigofie tele fo'i ona fa'aoga ma le pulley si'usi'u e masani ona fa'apipi'i ina ia mafai ona fa'afetaui e fa'aoga le fusi.E masani lava o se fusipa'u conveyor maualalo-saoasaoa.

O talosaga fa'asalalau fusipa'u mafolafola e aofia ai:

  • Laina fa'apotopotoga fa'agesegese
  • Talosaga fufulu
  • Malamalama pefu fale gaosimea

 

Modular Belt Conveyor

E ese mai i fusi fe'avea'i mafolafola o lo'o fa'aogaina se matasele "seamless" o se fusi fe'avea'i, e fa'aogaina e le au fa'amomoli o le Modular Belt se fa'asologa o mea fa'apipi'i malō e masani ona faia mai le palasitika po'o le u'amea.E sili atu lo latou galulue e pei o se filifili i luga o se uila.

E maua ai e i latou se avanoa sili nai lo a latou fusipa'u fe'avea'i.E fa'aleaga aua e mafai ona latou galulue i luga o le tele o vevela ma maualuga PH.

Modular Belt Conveyor

A fa'aleagaina se vaega o le fusi, e faigofie lava ona suia e se tasi lena vaega na'o nai lo fusi fe'avea'i lea e tatau ona sui ai le fusi atoa.E mafai ona fealua'i fusipa'u modular, fa'aaoga na'o le afi e tasi, faataamilo tulimanu, laina sa'o, fa'a'e'e, ma fa'aitiitia.E pei lava ona mafai e isi conveyors ona faia tutusa, e sau i le tau o le lavelave ma tupe.Mo talosaga e ono mana'omia ai se lautele "le masani" e sili atu nai lo le umi, po'o le ituaiga o fe'avea'i, o le a sili atu ona faigofie le fa'amalieina o fusipa'u.

Talu ai e le o ni u'amea, faigofie ona fa'amama, ma ga'o i le kesi ma vai, e mafai ona fa'aogaina fusipa'u modular i:

  • Taulimaina o Mea'ai
  • Taulimaina o le vai
  • Su'esu'ega u'amea

 

Fa'amama Fusi Fa'atau

O le a i ai pea se pa puipui po'o se pa'u i la latou mamanu.E galulue fa'amau e tu'u'ese'ese vaega tutusa i luga o le fusi.O vaega nei o lo'o taofia ai mea'ai ma mea e ono ta'avale i tua pe pa'u'u ese mai le fe'avea'i a'o fa'ae'e ma pa'u.

Fa'amama Fusi Fa'atau

E 'ese'ese foliga ma lapopo'a e aofia ai:

 

Tupe Fa'aliliuina T

O le a tu lenei cleat i le 90 tikeri i le fusi e maua ai le lagolago ma le fetuutuunai i mea maaleale.E sili ona fetaui le faia o galuega mama ma le taulimaina o vaega laiti, oloa afifi, ma mea taumafa.

T Cleat Fesuia'i

 

Fa'asaga i luma- Laumua Fa'amau L

Ona o lona faʻatonuga, e mafai ona faigofie ona teteʻe malosi leverage.E mafai ona fa'aoga e a'e ai granules ma taofi i latou mai le kalave.E mafai ona fa'aaogaina e uu ai se fa'amama mama i le mamafa-mamafa granules.

Leaning L Cleat

V Cleats Fesuia'i

O u'amea nei e la'ititi ifo i le 5cm le maualuga e tutusa lelei le a'afiaga o se fa'a.E mafai ona fa'aogaina e la'u ai mea mamafa pe tetele fo'i mea ona o le pupu'u pupuu, e mafai ona tatalia a'afiaga tetele.

Luga ma pine

E fa'aoga nei ta'avale e fesoasoani ai i le tafe mai o vai pe a uma ona fufulu ese mea e pei o fualaau faisua ma fualaau 'aina.O faʻamau ma pine o se auala taugofie e faʻafeiloaʻi ai mea ma mea e le manaʻomia ona lagolagoina i le umi o le fusi e pei o katuni lapopoa poʻo laʻau.E mafai fo'i ona fa'aogaina e fa'asolo ai oloa e sili atu i le tele o lo'o mana'omia ma o'o lava ina fa'amauina ni oloa ta'itasi.

O isi fa'aoga ole Cleated Belt Conveyors e aofia ai:

  • Escalators o se suiga o fe'avea'i fusipa'u fa'amama i le uiga latou te feavea'i mea ta'ava'e i luga o se fa'afa'afa'a e tifato.

 

Pi'o Fusi Fa'atau

E fa'aogaina e lenei fa'a'ave'ave se fa'avaa ua fai ma ua uma ona pi'o ina ia feavea'i ai mea i tulimanu pupuni.E fa'aaogaina pe a fa'atapula'aina le avanoa ma fa'amalo fe'avea'i e fa'asaoina avanoa.O pupuni e mafai ona alu i luga o le 180 tikeri.

O palasitika Modular ma vaega felavasa'i e fa'aaogaina ae na'o le mea e alu sa'o ai le fe'avea'i a'o le'i pi'o.O fusi fe'avea'i mafolafola o le a fa'aogaina pe afai o le fusi e na'o le pi'o.

Pi'o Fusi Fa'atau

 

Fa'ai'u/Fa'ai'u Fusi Fa'atau

E mana'omia e fa'a'ave'ave fa'asaga le malosi fa'amalosi, maualuga maualuga, ma le toso i luga o le fusipa'u e puipuia ai mea mai le pa'u'ese mai le fusi o le fusi.O le mea lea, o le a latou faʻaogaina se afi afi, se taʻavale tutotonu, ma se ave-up.O le fusi e tatau foi ona i ai se mea talatala e mafai ai ona sili atu le malosi.

Fa'ai'u Fa'amau Fa'amau

E pei lava o fe'avea'i cleat conveyors, o nei mea fo'i e la'u ai mea i luga ole fa'alili e le tu'u ai mea e pa'u ese.E mafai fo'i ona fa'aogaina e fa'aola le kalave o vai.

 

Fa'amama Fa'amama Fa'amama

I fale talavai ma mea'ai, fa'amama ma fufulu fa'amama e masani ona mana'omia, e tusa ai ma ta'iala o le soifua maloloina ma le saogalemu.Fufulu ma fa'a'ave'ave tumama ua mamanuina e fa'atautaia faiga tumama o lena natura.O fusi e fa'aaogaina iinei e masani lava o fusi mafolafola e fai si manifinifi.

Ta'avale Fufulu Lafoa'i

E fa'aoga fusipa'u fa'amama fufulu mama i mea e sau mai le vevela tele e pei o pusaaisa ma ogaumu.O nisi taimi e tatau ona latou galulue i le suauu vevela poʻo le faʻafefe.Ona o le lelei e mafai ona latou taulimaina siosiomaga ga'o, o nisi taimi latou te fa'aaogaina e la'u ai pusa suauu ma pusa mai va'a.

 

Fa'a'ave'ave'a

E le o se ituaiga fusipa'u ma'oti le fa'amomoli o le fa'a'ave'a'i aua e mafai ona tu'ufa'atasia le ta'avale i so'o se ituaiga fa'amomoli.

Fa'a'ave'au Fa'a'au'au fa'atasi ma 'oloa

E fa'aogaina se fusipa'u e fai ai se fa'ailoga fa'alava ona o le fa'avili fa'alava i lalo.

Fa'aoloa Fa'ata'avale

O lo'o fa'ata'avalevale fa'ata'avalevale e iai lona fa'atotonugalemu o lo'o i ai le fa'ata'amilosaga fa'ata'amilosaga, ma o lo'o fa'alava i fafo e lua (fa'avalevale apa'au) o lo'o i ai le itu e si'itia i le fa'ata'amilosaga.O le maualuga e masani lava ile 25 tikeri.E na'o le ta'avale e fa'aletonu pito i luga ae le o'o i lalo.

Ole maualuga maualuga ole ala ole a fa'aleagaina tumau ai le fusi.Afai o le fusipa'u e fa'asolo i tulimanu sili atu, o le a tumau pea lona foliga ipu ma o le a faigata ona fa'amama, faigata ona siaki ma motusia le tino o le fusi.E ono fa'aitiitia ai fo'i le aofa'i o feso'ota'iga i luga ole laiga ma ta'avale paie, lea e fa'aitiitia ai le lelei ole faiga o le fusipa'u.

A'afiaga o le Alaleo ole Ala

O fusi ala e masani lava ona galue i le vaalele e tasi, lea e fa'alava pe fa'asolo, ae o fa'ai'uga e na'o le 25 tikeri.O le fusipa'u e tatau ona lava lona lautele e mafai ai ona pa'i uma i ta'avale o lo'o i totonu o le alavai.O se tulimanu ma'ai o le ala o lona uiga o le fusipa'u o le a le pa'i atu i le ta'avale idler idler, ma fa'aleagaina ai le fa'atulagaina o le fusi fa'apea fo'i le lelei o le faiga o le conveyor i le lautele.

 

 

Mataupu 3: Fuafuaga ma Filifiliga o Fusi Fa'amau

Pe a mamanuina se fusi o le conveyor, o mea taua e tatau ona mafaufauina o:

  • Filifiliga afi ma gearbox
  • Saosaoa o fusi
  • Fete'ena'i ma le fa'alavelave
  • Mea e momoli atu
  • Le mamao e ave ai
  • Siosiomaga faigaluega eg vevela, susū, ma isi.

 

 

Filifiliga afi ma Gearbox

Ina ia fesoasoani i le filifilia o le afi, e tatau i se tasi ona iloa muamua le malosi o le tosoina o le malosi e manaʻomia mo le conveyor.

Fa'asa'o Fa'asaga

 

Mo se conveyor faalava faigofie, o le malosi tosoina lelei o loʻo tuʻuina atu i le fua faʻatatau i lalo:

Fu=µR*g*(m+mb+mR)

 

O fea

  • Fu = malosi toso lelei
  • µR = Fe'ese'esega Fa'asa'o pe a ta'avale i luga o le ta'avale
  • g = Faatelevave ona o le kalave
  • m = Massa o oloa faʻasalalau i luga o le umi atoa o le conveyor
  • mb = Mass of Belt
  • mR = Massa o ta'avale ta'amilo uma to'ese le tele o ta'avale ta'avale

 

Mo se faiga i luga o se fa'aitu, o le malosi Tosoina lelei o lo'o tu'uina atu i lalo:

Fa'ata'avale Fa'anofo

 

Fu=µR*g*(m+mb+mR)+gmsina

 

O fea

  • Fu = Malosi Tosoina lelei
  • µR = Fe'ese'esega Fa'asa'o pe a ta'avale i luga o le ta'avale
  • g = fa'avavevave ona o le kalave
  • m = le tele o oloa faʻasalalau i luga o le umi atoa o le conveyor
  • mb = Mass of Belt
  • mR = Massa o ta'avale ta'amilo uma to'ese le tele o ta'avale ta'avale
  • α = Angle o le fa'aoga

O le taimi lava e iloa ai le malosi o le tosoina, e faigofie lava ona sau i luga ma le torque ma o le mea lea o le afi e faʻaaoga ma o le a mulimuli ai le pusa.

 

Saosaoa o Avea

O le saoasaoa o le conveyor o le a avea ma circumference o le taavale pulley faatele i le suiga i le iunite taimi.

Vc=DF

  • Vc = Saosaoa o le fusi fe'avea'i i ms-1
  • D = Diamita o le pulley ave taavale i mita.
  • F = Ta'amilosaga o le pulley ta'avale i le sekone

 

Sefulusion ma le Aveina o le fusi

Ave-up o se vaega taua i le faatumauina ma le ausiaina o le malosi sili ona lelei o fusi.O lenei mea o le a fesoasoani tele i le faagasologa ma lona mautu masini.

O le fusipa'u fa'asa'o lelei o le a ofuina tutusa ma o le a aofia ai mea e tutusa lelei i totonu o le ala ma tamo'e totonugalemu pe a alu i luga o le paie.

Tula'i mai

 

O avefeau uma o le a masani ona oʻo i sina faʻalauteleina i lo latou umi ma le lautele.E masani lava, e talia o se fusi fou o le a faʻalauteleina ma se faʻaopoopoga 2 pasene o lona umi muamua.Talu ai o lenei vaega o le a faʻaopoopo i le umi o le fusi, o le fusi atoa o le ai ai se faʻavaivai.O lenei fa'agesegese e tatau ona ave i luga ina ia faʻatumauina le faʻalavelave sili.

O le umi o le conveyor, o le tele foi lea o le fa'aloloa.I le fa'aaogaina o le 2 pasene, o le 2-mita le umi e mafai ona fa'aloloa le 40mm, ae o le 200-mita le umi e fa'avaivai le 4 mita.

E aoga foi le ave-up pe a tatau ona tausia le fusi.I se tulaga faapena, e na'o le fa'amatu'u lava o le fa'aogaina ma o le a fa'afaigofie ona fa'aleleia e le aufaigaluega.

 

Ituaiga o Belt Conveyor Ave-Ups

E tele fetuutuunaiga o le ave-ups, e tofu lava ma ona itu lelei ma leaga.O fa'asologa masani o le ave o le fusipa'u e ave i luga o le kalave ave-up, sikulima ave-up, ma faalava ave-up.

 

Si'u Ave-Up

O le fa'aogaina o le sikulima e fa'aogaina ai le malosi fa'ainisinia e fa'auma uma ai le vaivai i le fusi.E ausia e ala i le fetuunaʻi o se filo filo e faʻapipiʻi i se tasi o taʻavale, aemaise lava le siʻusiʻu.O le ai'a filo lea o le a iai i itu ta'itasi o le ta'avale ina ia mafai fo'i ona galue o se faiga fa'aoga.Talu ai o le faiga lea o le lima-lima, o le sikulima e masani ona taʻua o le faʻaaogaina o le tusi.

Si'u Ave-Up

 

O le isi sitaili e ta'ua o le pito i luga o le angle take-up.E ui ina ta'uta'ua, ae mana'omia se fa'avaa si'usi'u tele ma mamafa e teu ai.O leoleo e tatau foi ona lapopoa.

O le fa'aogaina o siuila ose auala taugofie ma aoga e pulea ai le te'a o fusi mo fe'avea'i pu'upu'u ma o le filifiliga sili ona faigofie ma masani mo le to'atele.

 

Gravity Take-Up

E masani ona le fetaui le fa'aogaina o siuila e fa'amauina ai le umi o le fa'aloloa lea e tupu i fa'aili e sili atu i le 100 mita.I nei fa'atulagaga, o le ave'ese o le kalave o le auala sili lea e fa'amauina ai fusi.

E fa'aogaina e le fa'apotopotoga o le kalave ni ta'avale e tolu o lo'o fa'apipi'i ai le lua ae o le isi o le fa'akalave po'o le fa'ase'ese'ese e masani ona fa'afoeina le tete'e o fusi.O se fua fa'atatau o le a fa'apipi'i i le kalave ave-up roller e toso i lalo le fusi e fa'asao ai le vevesi e ala i le kalave.O lo'o pi'o e fa'ata'amilo le fusi fa'ata'amilo i le kalave ave-up roller.

O le faʻapotopotoga atoa e faʻapipiʻiina e tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faʻavaa o le conveyor ma faia ai se faʻalavelave faʻaauau i luga o le fusi.O le auala lenei o le fa'atonuina o le tagata lava ia e mafai ai e le ave-up ona faigofie ona fetuunai i faʻalavelave faʻafuaseʻi i le vevesi poʻo le uta.

O lea la, o le kalave ave-up auala e tumau pea le tension talafeagai fusi ma aloese mai le faaleagaina o le fusi ona o le uta faafuaseʻi po o le vevesi spikes.Talu ai ona o le kalave tensioners e fa'ateteina e le tagata lava ia, latou te manaʻomia le itiiti o le tausiga, e le pei o le sikulima auala e faʻaaogaina ai.

O latou tausiga e masani lava ona manaʻomia pe a oʻo le fusi i le iʻuga o lona olaga.O le taimi lena na faʻalautele ai le faʻapotopotoga o le a oʻo i le pito i lalo o le mamao o femalagaaiga.Pe a tupu lenei mea, o le a manaʻomia le sui o le fusipaʻu feʻaveaʻi pe tipi ma faʻafefe.O le kalave ave-up system ua ta'ua foi ose otometi ave-up aua e fetuutuunai otometi.

 

Fa'asaga i luga

O le ave fa'ata'atia e suitulaga i le kalave fa'ae'e ae na'o le taimi e gata ai le avanoa.O le ave lea e tutusa ma le kalave ave, ae nai lo le fa'apipi'i o lo'o i lalo o le fusipa'u, e tu sa'o i tua o le si'usi'u.O lenei mea e sili ona aoga pe a tu'u le conveyor i luga o se vasega e leai se avanoa faaopoopo i lalo o le conveyor.

Fa'asaga i luga

 

Talu ai o le a le pa'u i lalo o le conveyor le ave fa'alava, o se fa'atulagaga o uaea ma pulleys e fa'aaogaina mo le fa'ateteina o le fusi ma se pusa mamafa.O uaea o lo'o fa'apipi'i i le pulley si'usi'u e ti'eti'e i luga o se ta'avale ona fa'ataga ai loa lea e fa'anofo i totonu ma fafo mai le nofoaga.

 

 

Mataupu 4: Talosaga ma Faamanuiaga o Belt Conveyors

O lenei mataupu o le a talanoaina le faʻaogaina ma faʻamanuiaga o le faʻafefe o fusi.O le a fa'atalanoaina fo'i fa'afitauli masani a le fusipa'u, o latou mafua'aga, ma a'afiaga o le si'osi'omaga i le fa'amomoli fusi.

 

 

Talosaga o Belt Conveyors

O fusipa'u fe'avea'i e iai le tele o fa'aoga i totonu o alamanuia.E aofia ai:

Alamanuia maina

Taulimaina tele

 

  • Taulimaina tele
  • Fa'agasologa o la'au
  • Aveina o 'oa mai le 'au e o'o i le eleele

Alamanuia tau Taavale

Fa'a'ave'aveina o mea'ai

 

  • Fa'asalalau laina fa'apotopotoga
  • O mea fa'a'ave'u mea'ai a masini CNC

Alamanuia o Felauaiga ma Felauaiga

Taulimaina Atopa'alele

 

  • Lave fe'avea'i atopa'u i malae va'alele
  • Fa'amomoli fa'apipi'i i le fe'au avefe'au

Alamanuia Fa'atauoloa

Se'ia Fa'aaoga le Belt Conveyor

 

  • afifiina faleteuoloa
  • Till point conveyors

O isi faʻaoga o le conveyor o:

  • Alamanuia taulima taumafa mo le fa'avasegaina ma le afifiina
  • Fa'aola eletise e momoli atu ai le koale i fa'afu
  • Sivili ma faufale e pei o si'isi'i

 

 

Tulaga lelei o Belt Conveyors

O le lelei o le conveyors fusi e aofia ai:

  • Ose auala taugofie e fe'avea'i ai mea i mea mamao
  • E le fa'aleagaina ai le oloa o lo'o momoli atu
  • E mafai ona faia le utaina i soʻo se nofoaga i luga o le fusi.
  • Faatasi ai ma tagata malaga, e mafai e fusipaʻu ona aveʻesea i soʻo se itu o le laina.
  • Latou te le maua le tele o le pisapisao e pei o a latou filifiliga.
  • O oloa e mafai ona fuaina i so'o se itu i totonu o le conveyor
  • E mafai ona umi o latou ta'aloga ma e mafai fo'i ona galulue mo ni masina e aunoa ma se taofi
  • E mafai ona mamanuina ina ia feaveaʻi faʻapea foʻi ma le tuʻu.
  • Fa'aitiitia ni lamatiaga i manu'a o tagata
  • Tau Tausia maualalo

 

Fa'afitauli masani o le Belt Conveyor

E tele fa'afitauli e mafai ona fa'apopoleina ai le faiga o le fusipa'u ma e mana'omia ona fa'aitiitia.E aofia ai:

Fa'afitauli 1: E tamo'e le Aveta'avale i le Itu Tasi i se Itu Fa'apitoa i totonu o le Faiga

O mafuaʻaga o lenei mea e aofia ai:

  • Fausia mea i luga o le paie po o se mea e mafua ai ona pipii le paie
  • Ua le toe taufetuli faatafafa le au paie i le ala o le ave taavale.
  • Fa'avaa fe'avea'i fa'asaga, fa'asolo, pe le toe fa'atūtū.
  • E le'i so'o sa'o le fusipa'u.
  • E le tutusa le utaina o le fusipa'u, masalo o lo'o uta i fafo-totonu.

Fa'afitauli 2: Ua Se'e le Fusi Fa'atau

O mafuaʻaga o lenei mea e aofia ai:

  • E le lelei le ta'iga i le va o le fusi ma le pulley
  • O tagata paie na pipii pe leai foi se taamilomilo saoloto
  • Pulley vae ua masaesae (o le atigi o loʻo siomia ai le pulley e fesoasoani e faʻateleina le feteʻenaʻiga).

Fa'afitauli 3: Fa'alolotoina o le fusi

O mafuaʻaga o lenei mea e aofia ai:

  • Ua fufusi tele le fusipa'u
  • E le'i faia lelei le filifiliga o mea o le fusipa'u, masalo "i lalo ole fusipa'u"
  • E mamafa tele le mamafa o le Conveyor counterweight
  • O le va i le va o ta'avale paie e umi tele

Fa'afitauli 4: O le fusifusia ua soona fai i pito

O mafuaʻaga o lenei mea e aofia ai:

  • O le fusipa'u o lo'o uta i fafo-totonu
  • Le aʻafiaga maualuga o mea i luga o le fusi
  • O le fusi e fa'asaga i le fausaga o le conveyor
  • Fa'aleaga Mea
  • O mea e maileia i le va o le fusi ma le pulley

 

Aafiaga Faalesiosiomaga i luga o le Belt Conveyors

Suavai, oloa suau'u, vaila'au, vevela, susulu o le la, ma le malulu e aafia uma ai le faatinoga o le fusipa'u ma le ola.

O mafuaʻaga ma aʻafiaga e mafai ona faʻavasegaina:

Susū Aafiaga

  • E pala ma ta'e le fusi
  • Fa'amau matala fusi
  • Mafua ai le see
  • E mafai ona ele tino uamea

Aafiaga o le la ma le vevela

  • O le paʻu o le a mago ma vaivai
  • O le a ta'e le pa'u
  • O le pa'u atonu e sili atu le paie ma fa'aitiitia ai le te'a o le fusi

Aafiaga malulu

  • Ua malo le fusi ma ua atili faigata ai ona ta'ita'i ma toleni
  • I luga o faiga fa'aitu, e mafai ona fa'atupu le aisa ma mafua ai ona see
  • E mafai ona fa'atupu le aisa i pa'u ma pupuni ai

Aafiaga ole Suau'u

  • O le a fula le paʻu
  • O le paʻu o le a mou atu le malosi faʻamalosi
  • O le paʻu o le a mou atu le malosi faʻamalosi
  • O le fusipa'u o le a vave ona fai
  • O le paʻu o le a mou atu le pipii

 

 

Fa'ai'uga

O le fusipa'u fe'avea'i o se faiga ua fuafuaina e felauaiga pe fe'avea'i mea fa'aletino e pei o meafaitino, oloa, ma e o'o lava i tagata mai le tasi itu i le isi.E le pei o isi felauaiga o lona uiga o loʻo faʻaaogaina filifili, spirals, hydraulics, ma isi mea, o le a faʻaaogaina e le fusipaʻu mea e faʻaaoga ai se fusi.E taua tele le nofouta i iloiloga mamanu ma le faʻaogaina o felauaiga fusipaʻu eseese e faʻatatau i le faʻaogaina.

 

 O lenei tala o lo'o toe gaosia mai - Fa'atonuga Fa'amatalaga Fa'atosina a le Alamanuia -https://www.iqsdirectory.com/articles/

 

Le faʻatinoina o le vitio

Mea tau alamanuia fa'avevela mo inisinia

Fa'ailoaina ole va ole pa'u
paipa fusipa'u fe'avea'i
GCS belt conveyor ituaiga ma mataupu faavae

Fuafuaga ma Fa'ailoga ole Roller Conveyor

O leta'avale ta'avalee talafeagai mo le felauaiga o ituaiga uma o pusa, ato, pallets, etc.Mea tetele, mea laiti, po'o mea e le masani ai e mana'omia ona la'u i luga o pallets po'o pusa fa'aliliu.

 

Pipe belt conveyor ma fa'aoga fa'aaliga

O lepaipa avee iai le tele o fa'aoga.E mafaifelauaiga i luga o le sa'o, fa'alava, ma fa'ata'atia i itu uma.Ma o le maualuga maualuga e maualuga, o le umi o le felauaiga e umi, o le faʻaaogaina o le malosi e maualalo, ma e laʻititi le avanoa.

GCS belt conveyor ituaiga ma mataupu faavae

Faiga masani conveyor fusipaʻu i ituaiga eseese, aʻe masini fusipaʻu, fusi fusi masini, slotted fusi masini, mafolafola fusi masini, liliu fusi masini ma isi fomu.

 

E TE MANA'O E GALUEGA MA TATOU?

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou

Taimi meli: Me-26-2022